Háló Kárpátaljai Megyei Katolikus EgyesületCsütörtök, 2024-06-13, 13:37:58

Üdvözöllek Vendég | RSS
Nyitólap | Cikkek | Regisztráció | Belépés
Honlap-menü

Kategóriák
Bogozások [1]
Hírek [0]
Beszámolók [16]
Programajáló [7]

Programajánló

Kiemelt cikkek
 • Programajánló
 • A bogozói tréningről...
 • Beszámoló a pedagógus teaházról
 • Halálközeli élmény
 • Jegyzőkönyv a feb.01.-i bogozásról

 • Szentbeszédek
  Jónás atya vasárnapi gondolatai

  Keresés

  Körkérdésünk
  Te Hálós vagy?
  Összes válasz: 38

  Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Nyitólap » Cikkek » Beszámolók

  „Kegyelmi mérgezés”

  „Kegyelmi mérgezés”

       …nekem mindenképp az volt! Egy kicsit úgy érzem magam, mint anno a „Megmaradni” találkozók után Tiszaújhelyben, azt, hogy most mit csináljak? Hogyan tovább, mert valami véget ért, ami jó volt és most semmihez sincs kedvem, de mint akkor most is akad épp sok olyan tennivaló, amelyek visszaragadnak majd a harcos hétköznapokhoz! Egy nagyon sikeres kárpátaljai háló találkozón vagyunk túl, de nem szeretnék nagyon hazabeszélni, hanem beszéljenek majd a résztvevők és azok szavai, élményei.

       Valami megváltozott itt nálunk Kárpátalján - legalább is hálós berkekben -, amely nagyon jó érzésekkel tölt el engem és gondolom a csapat többi tagját is. Egy kicsit féltünk a május hatodika és nyolcadika közötti hétvégétől, mert…

  …féltünk, hogy leszünk-e annyian amennyin szeretnénk?…

  …a „gyerekmegóvó”-ban lesz-e tömeg, és ha igen az Izabella által verbuvált lelkes gárda megállja-e a helyét?...

  …a találkozó témája és előadója eléri-e a célját(célunkat) és küldetését, azaz a „kegyelmi mérgezést”?...

  …elég felkészültek leszünk-e a feladat elvégzésére?...

  …lesz-e a lemondott színházi előadás helyett „beugró” kulturális mérgezési mentőakciónak megfelelő sikere?...

  Öt kérdésre hat válasz:

  …megtelt az Úr asztala, egyszer még kicsinek is bizonyult. Sőt! A mennyiséghez minőség is társult, Bayer Robi, Szénássy Judit és Orosz Matyi anyaországi vendégeinkhez az Úr Spanyolországból és Luxembourgból is hazahozta gyermekeit, a beregszászi találkozónkra.

  …lett gyerektömeg és a „szitterek” megállták a helyüket. Az oly régóta tervezett és annyit vitatott gyerekfelügyelet elindult, és reméljük hagyománnyá válik. Köszönjük az odaadó gondoskodást és türelmet!

  …maga a téma örökzöld, nem kételkedtünk az aktualitásában. Juhász Imre atya egyszerű és közvetlen előadása a házasságról és családról mai társadalmi és szociológiai körülményeink között „nagyon ott volt”. A Kolping Mozgalomról is sokat megtudhattunk a második előadásban, de a kiscsoportos megbeszélés nekem mindig a legtöbbet nyújtja a hálós találkozókon, most sem volt ez másképp. S sajátos vélemények és érzések mindig alakítanak rajtam, bennem és talán értem is.  A délutáni tanúságtevő előadások megdöbbentőek mégis olyannyira szívbemarkolóak voltak, hogy sokan meg is könnyezték azokat. Az Ilosvay-család rövid „megszületése” és Popovics Márti generációs család modellje a valóságban, mély tanúságról árulkodtak, s ami a legfontosabb, hogy ezt érzékeltetni is tudták a jelenlévőkkel.

  …talán nem voltunk teljesen felkészültek, legalábbis nem mutattuk! Addig, amíg olyan kincseink vannak – és remélem nem haragszik meg érte kedves Gogola István barátom - , mint „a péntek esti kis ürge” (az egyik résztvevőnk aggatta rá ezt a kedveskedő és nem sértő jelzőt), addig van hová fejlődnünk felkészültségben legalább is az Ő szintjére, mert valami fantasztikus bemutatkozó játékos estét rakott össze nekünk.

  …a kulturális mérgezés végül is nem színházi előadás formájában adagolódott, ugyanis azt „sajnoshálistennek” lemondták, hanem az áldott tánc formájában szivárgott a találkozó vérereibe. Birta Zoli, olyan hangulatot teremtett különböző nemzetek táncaival, hogy már majd én is kedvet kaptam hozzá, és aki ismer engem, az nagyon jól tudja, hogy ezek komoly szavak. A táncházat követő zsirosdeszkás-hagymás-teás-boros-beszélgetős este következett, amely nagyon mély magyarsági kérdésekkel kezdett el hirtelen foglalkozni, ami egy ökumenikus civil magyarságmentési akciót, ha úgy tetszik projektet hozott létre, amelyről reméljük nagyon sok eredményes és bíztató híreket tudunk majd szolgáltatni nemzetünk felé.

  …a hatodik, amelyhez nem volt kérdés. A vasárnapi fórum egy kicsit visszaigazolta ezeket az érzéseket, amelyeket fentebb már leírtam. Nagyon jó volt elégedett és élménygazdag arcokat látni és nagyon jó volt elégedett és élménygazdag – itt-ott fáradt-  arcokat vágni! A péntek esti bűnbánati ráhangolódás Cilyó Sanyi gitárjátékával és a záró szentmise a templomban Beregszászban keretbe foglalta az Úrral való találkozást! A reggeli zenés ébresztő szavait idézve:”Kelj már fel…!”… mert itt valami történt… ez szerintem kegyelmi mérgezés…

  U.I.: …amikor egyik legjobb barátod 13 év után újra gyón, mi az, ha nem kegyelmi mérgezés!?...

   

  Kálló Józsi     

  Kategória: Beszámolók | Hozzáadta: Pali (2011-05-19)
  Megtekintések száma: 1514 | Tag-ek(kulcsszavak): Kárpátalján, Kegyelmi mérgezés
  Összes hozzászólás: 0
  Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
  [ Regisztráció | Belépés ]
  Fordító/Translator

  Társoldalak:
 • Háló
 • Tiszakeresztúri Görögkatolikus egyházközség
 • Alma Mater
 • Háló Közösségi Műhely
 • Szent Márton Egyesület

 • Névnap  Belépés

  Mini chat
  200


  Copyright MyCorp © 2024
  Az oldalt a uCoz rendszer működteti